A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Πολιτική / Άγριο επεισόδιο στη Βουλή. O Κασιδιάρης χειροδίκησε κατά του Δένδια

Άγριο επεισόδιο στη Βουλή. O Κασιδιάρης χειροδίκησε κατά του Δένδια

Πρωτοφανές επεισόδιο διαδραματίστηκε το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Κασιδιάρης, λίγο μετά την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο χειροδίκησε εναντίον του Νίκου Δένδια όταν ο δεύτερος πέρασε απλώς μπροστά του την ώρα που μιλούσε. Αμέσως ακούστηκε ο Νίκος Δένδιας να αμύνεται και να  φωνάζει έντονα, ενώ ακολούθησε πρωτοφανές πανδαιμόνιο! Βουλευτές όλων των κομμάτων περικύκλωσαν ως ασπίδα το Νίκο Δένδια ενώ ακολούθησε άγριο επεισόδιο μεταξύ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και υπολοίπων βουλευτών.  Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έριχναν νερά στο Νίκο Δένδια, ενώ από τα άνω δυτικά θεωρεία παρακολουθούσαν όσα γίνονταν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο της Αστυπάλαιας και των Σερρών.

Ο Νίκος Δένδιας μιλώντας ως θύμα, όπως είπε και καταχειροκροτούμενος, πήρε τον λόγο λίγο αργότερα λέγοντας: “το αδίκημα που επιτέλεσα ήταν να περάσω από μπροστά του. Δέχτηκα αυτό το οποίο είδατε αρχικά από αυτόν και μετά κι από άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όμως τελικά και μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΧΑ θέλω να πω ότι ίσως, και παρά την κατάφωρη προσβολή που δέχτηκα, να είναι χρήσιμο αυτό που έγινε. Για να δει η ελληνική κοινωνία με τι έχει να κάνει. Γιατί τελικά η Δημοκρατία που αποκαταστάθηκε δεν είναι δεδομένο αγαθό, είναι υποχρέωσή μας να το υπερασπίζουμε καθημερινά”.

Τον λόγο έλαβε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος είπε ότι η παράταξη της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη γι’ αυτή τη συμπεριφορά. “Θεωρώ απαραίτητο και κατ’ ελάχιστον πέραν της Επιτροπής στην Επιτροπή Δεοντολογίας για σήμερα και αύριο η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μην συμμετάσχει σ’ αυτές τις συνεδριάσεις, των Επιτροπών”. “Προληπτικά και για το δικό τους το καλό και για τις διαδικασίες. Για την Ολομέλεια θα δούμε τι θα γίνει, αλλά κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να είναι παρούσα η παράταξη της Χρυσής Αυγής στις Επιτροπές”.

Μαρτυρία Δένδια

Ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας μετά το τέλος του πρωτοφανούς περιστατικού περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε. “Πήγα να βγω από την αίθουσα και περνώ μπροστά από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής την ώρα που μιλούσε. Μου λέει “που πας ρε”. Γυρίζω να τον κοιτάξω και με σπρώχνει με τα δύο χέρια λέγοντας “σήκω φύγε από δω ρε,  δεν βλέπεις ότι μιλάω”. Και κινείται να μου επιτεθεί πάλι, ενώ τον πιάνουν κάποιοι άλλοι. Πιάνει τότε και εκτοξεύει μπουκάλια με νερό. Θεώρησα σωστό να μην μετακινηθώ από εκεί, κι άρχισε να με βρίζει κι εμένα και τον πρώην Πρωθυπουργό και τον Βορίδη, ενώ πετάγονταν μπουκάλια με νερό κι άλλα αντικείμενα που αιωρούνταν”.

Οι διάλογοι

Ηλ. Κασιδιάρης: Δένδια, όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό τώρα;

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Σας παρακαλώ.

Να έρθει η Φρουρά.

Φρουρά! Φρουρά!

Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ.

Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά!

(Φασαρία στην Αίθουσα)

Έξω, έξω, έξω! Φρουρά!

Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης.

Κύριε Δένδια, καθήστε κάτω, θα πάρετε τον λόγο.

Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης. Αποβάλλεται.

Ησυχία. Φρουρά! Φρουρά!

Η Φρουρά να βγάλει έξω τον κύριο Κασιδιάρη. Τι θέλετε και φωνάζετε όλοι;

(Φασαρία στην Αίθουσα)

Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Κύριε Δένδια, καθίστε κάτω. Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Ησυχία. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη. Έχει αποβληθεί ο Κασιδιάρης. Έξω, έξω, έξω, έξω. Μολύνετε τη Βουλή.

Κύριε Κασιδιάρη, έχετε αποβληθεί. Σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα. Οι υπόλοιποι καθίστε κάτω.

Διακόπτεται για πέντε λεπτά η συνεδρίαση.

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Συνεχίζεται η διακοπείσα συνεδρίαση.

Καταρχάς, θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους όλων μας στον προπηλακισθέντα Βουλευτή κ. Δένδια από τον κ. Κασιδιάρη. Δεύτερον ζητάω από το Σώμα και υποβάλλω πρόταση μομφής απέναντι στον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Αρνήθηκαν να αποχωρήσουν

Η ένταση συνεχίστηκε καθώς οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Όμως τελικά εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης αποχώρησαν ένας ένας από τη διαδικασία επεξεργασίας των μέτρων στις Επιτροπές. Νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγός επιτέθηκε κατά πάντων μιλώντας για ” δημοκρατισμό α λα καρτ”. Και αναφερόμενος στο επεισόδιο είπε “υπήρξε προηγουμένως ένα επεισόδιο λοιπόν όπως το αποκαλέσατε και όλοι το κατακρίνετε. Ξεχνάτε όμως, ότι πριν από δύο χρόνια, εξαιτίας του συγκεκριμένου κυρίου – του Δένδια, του Σαμαρά και του Αθανασίου – ο κ. Κασιδιάρης, ο αρχηγός της  Χρυσής Αυγής και εμείς πήγαμε φυλακή με ψεύτικα στοιχεία. Ποιο από τα δύο είναι βία;”.

Τοποθέτηση η οποία έλαβε αιχμηρή απάντηση από τον ΠτΒ. Νίκο Βούτση. Απ’ όσα  ακούσαμε προηγούμενα  φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός, διάθεση λειτουργίας με έναν τέτοιο τρόπο, με προσχήματα, με επιχειρήματα ή με επικλήσεις γεγονότων, τα οποία δεν άπτονται ούτε της σημερινής διαδικασίας ούτε πρόσφατων ζητημάτων, έναντι προσώπων –του κ. Δένδια εν προκειμένω- άλλων, το οποίο σημαίνει πως παρότι είναι προφανές ότι εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε την αντίληψη της συλλογικής ευθύνης για τα πράγματα, επί του προκειμένου, με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνει τη συλλογική πολιτική ευθύνη για αυτή την συμπεριφορά, είπε ο ΠτΒ.

Ο Μάκης Βορίδης ζήτησε νωρίτερα εκ μέρους της ΝΔ την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία. “Να αποβληθούν από το σύνολο των συνεδριάσεων των επιτροπών και να εξεταστεί και από την Ολομέλεια, το Κοινοβούλιο πρέπει να προστατέψει το κύρος του”, είπε ο κ. Βορίδης.

Οι πόρτες της Ολομέλειας όπου διεξάγεται η συζήτηση για τα μέτρα των 4,9 δισ.  έκλεισαν για τους δημοσιογράφους, ενώ η πρόσβαση απεκλείσθη ακόμα και στα θεωρεία!

Μετά το άγριο επεισόδιο, όλα τα κόμματα καταδίκασαν τη χειροδικία κατά του κ. Δένδια, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μ. Μπαλαούρας ζήτησε να γίνει πρόταση μομφής κατά του βουλευτή της ΧΑ και να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλ. Κασιδιάρης μετά το επεισόδιο βγήκε από την αίθουσα  βρίζοντας το Ν. Δένδια.

Δεκτή από τη Βουλή η πρόταση μομφής εναντίον της ΚΟ της Χρυσής Αυγής

Εν τω μεταξύ δεκτή έκανε το Σώμα την πρόταση μομφής εναντίον της ΚΟ της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών.

Αναδημοσίευση από: Άγριο επεισόδιο στη Βουλή – ο Κασιδιάρης χειροδίκησε κατά του Δένδια

Επίσης δείτε

Ο Ρουβίκωνας πέταξε υβριστικά φέιγ βολάν κατά Παπαδήμου στον «Ευαγγελισμό»

Τρία άτομα της αναρχικής οργάνωσης πέταξαν υβριστικά φέιγ βολάν κατά του Λουκά Παπαδήμου έξω από …

Καμίνης: «Αν ήταν στο χέρι της Χρυσής Αυγής, θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο»

Ο μάρτυρας μίλησε για τη δική του εμπειρία όσες φορές ήρθε αντιμέτωπος με στελέχη και …

Σύζυγος Παπαδήμου: Η βόμβα ήταν μέσα σε θήκη CD

Στην αποκάλυψη ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε θήκη CD, που θύμιζε κασετίνα, προχώρησε …

«Έφυγε» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Μαΐου 2017, …