A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Life / Μαγειρική / Μπαβαρουάζ με πραλίνα φουντουκιού

Μπαβαρουάζ με πραλίνα φουντουκιού

Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή 3 ώρες στο ψυγείο
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά για 8 άτομα

Υλικά-6 αβγά χωρισμένα
-250 γρ. κρέμα γάλακτος + λίγη βανίλια χτυπημένη σε σαντιγί
-100 γρ. ζάχαρη
-1 σφηνάκι μπράντι
-5 φύλλα ζελατίνη (20 γρ.)
-150 γρ. φουντούκια αλεσμένα
Για το γαρνίρισμα
-100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα καβουρντισμένα
-½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Eκτέλεση

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στύβουμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε μπολ με 1 φλιτζάνι του καφέ καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά. Τοποθετούμε σε μπεν μαρί τους κρόκους ελαφρώς ανακατεμένους με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να γίνει ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το μπράντι. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνη, τα τριμμένα φουντούκια και τη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε τα ασπράδια αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε προσεκτικά στο μείγμα φουντουκιού. Αδειάζουμε την μπαβαρουάζ σε ατομικά ποτήρια του μαρτίνι και πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια πασπαλισμένα με άχνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε.

Tips: Μπορούμε να βάλουμε τα χοντροκομένα φουντούκια του γαρνιρίσματος σε τηγάνι μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και να τα αφήσουμε να καραμελώσουν. Στη συνέχεια, θα τα
τοποθετήσουμε σε λαδόκολλα και όταν κρυώσουν, θα τα σπάσουμε σε γουδί. Προσοχή! Δεν βάζουμε ποτέ τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς στο ψυγείο γιατί η ψύξη λιώνει τη ζάχαρη.

Πηγή: Μπαβαρουάζ με πραλίνα φουντουκιού | συνταγεσ, υλικό, γαλακτοκομικά | cookbook.gr

Επίσης δείτε

Μυδοπίλαφο

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μύδια φρέσκα 2 κούπες ρύζι Καρολίνα 1 κρεμμύδι ½ ποτήρι κρασί λευκό …

Η ιστορία της λαγάνας και τα νόστιμα μυστικά της

Μπορεί κάποιοι να μη βάλουν θαλασσινά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά μία-δύο λαγάνες δε …

Αρωματική και μοναδική σε γεύση πορτοκαλόπιτα

Υλικά: Φύλλο κρούστας : 1 πακέτο 500gr Ηλιέλαιο 1 ποτήρι Ζάχαρη  1 ποτήρι Πορτοκάλι Ξύσμα …

Κεφτεδάκια με πατάτες

Συστατικά 350 γρ. άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος 200 γρ. κιμάς χοιρινός ή χοιρινό λουκάνικο όχι πολύ …