A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Life / Μαγειρική / Εύκολα νιοκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Εύκολα νιοκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Capture

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία πουρές πατάτας MAGGI 125gr
  • 300 γρ νερό
  • 2 κρόκους
  • 150-200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (εξαρτάται από την υγρασία που έχει ο πουρές)
  • 75 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 κύβος λαχανικών MAGGI
  • 2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι και πιπέρι
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάστε τον πουρέ πατάτας MAGGI σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στη συσκευασία μόνο όμως με 300 γρ. νερό.
  2. Αφήστε τον στην άκρη.
  3. Μόλις κρυώσει αρκετά ο πουρές, αλλά να είναι λίγο χλιαρός, ρίξτε μέσα τους κρόκους, τα 150 γρ. αλεύρι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα σας να γίνει λίγο σφιχτό όμως να κολλάει και λίγο στα χέρια σας. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι (όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο).
  5. Παράλληλα βάλτε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήστε να βράσει.
  6. Με την βοήθεια μιας σπάτουλας βάλτε το μείγμα της πατάτας μέσα σε ένα κορνέ, χωρίς όμως να το παραγεμίσετε.
  7. Αλευρώστε πολύ καλά μία επιφάνεια και με το κορνέ αρχίστε και «κόβετε» σε λωρίδες ζύμης  σαν να σχηματίζετε ένα κορδόνι. Επαναλάβετε για όλη τη ζύμη (σαν αποτέλεσμα έχετε πολλά κορδόνια πάνω στον πάγκο σας). Με ένα ίσιο μαχαίρι κόψτε τις λωρίδες ανά 1 εκ. δημιουργώντας μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια «ζυμαρικών».
  8. Πάρτε ένα βαθύ μπολ και βάλτε νερό με πάγο.
  9. Χαμηλώστε την φωτιά και στο σημείο που το νερό σιγοβράζει, ρίξτε μέσα τα νιόκι. Με το που ανέβουν στην επιφάνεια τα αφαιρείτε με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε στο νερό με τον πάγο.
  10. Μόλις τελειώσετε με όλα τα νιόκι, πάλι με την τρυπητή κουτάλα τα αφαιρείτε από το παγωμένο νερό, τα σουρώνετε , τα σκουπίζετε καλά με ένα χαρτί και τα βάζετε σε ένα μπολ με 5 κ.σ. ελαιόλαδο στο ψυγείο.
  11. Ετοιμάζετε τη σάλτσα.
  12. Κόψτε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ.
  13. Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι που το έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά βάλτε το ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρετέ τα σκόρδα για 1 λεπτό.
  14. Ρίξτε τις ντομάτες, σοτάρετέ για άλλα 2 λεπτά και προσθέστε 200 γρ νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI.
  15. Αφήστε να εξατμιστεί αρκετά και αλατοπιπερώστε.
  16. Σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα σας.
  17. Ρίξτε τα νιόκι μέσα στη σάλτσα, τα ζεσταίνετε καλά και σερβίρετε με αρκετή παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: maggicooking.gr |

Επίσης δείτε

Μυδοπίλαφο

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μύδια φρέσκα 2 κούπες ρύζι Καρολίνα 1 κρεμμύδι ½ ποτήρι κρασί λευκό …

Η ιστορία της λαγάνας και τα νόστιμα μυστικά της

Μπορεί κάποιοι να μη βάλουν θαλασσινά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά μία-δύο λαγάνες δε …

Αρωματική και μοναδική σε γεύση πορτοκαλόπιτα

Υλικά: Φύλλο κρούστας : 1 πακέτο 500gr Ηλιέλαιο 1 ποτήρι Ζάχαρη  1 ποτήρι Πορτοκάλι Ξύσμα …

Κεφτεδάκια με πατάτες

Συστατικά 350 γρ. άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος 200 γρ. κιμάς χοιρινός ή χοιρινό λουκάνικο όχι πολύ …