A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Life / Μαγειρική / Ομελέτα με λαχανικά

Ομελέτα με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

  • 6 αυγά
  • ½  κρεμμύδι ξερό
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια (το πράσινο μέρος)
  • ½ πιπέρια Φλωρίνης
  • 1 κύβος λαχανικών MAGGI
  • 1/3 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτά φεγγαράκια και σε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσει.
  2. Ρίξτε τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο λάδι και σοτάρετε ακόμη 2 λεπτά.
  3. Βάλτε το γάλα στο τηγάνι, τον κύβο λαχανικών MAGGI και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
  4. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ, ρίξτε το τυρί και χωρίς να τα ανακατέψτε αδειάστε μέσα στο τηγάνι.
  5. Με ένα πιρούνι ανακατέψτε για να σπάσουν οι κρόκοι. Θα πρέπει το ασπράδι από τον κρόκο να ξεχωρίζουν οπτικά. Χαμηλώστε την φωτιά και με ένα κουτάλι τραβάτε την ομελέτα από την εξωτερική πλευρά προς το κέντρο για να γλιστρήσει το άψητο μέρος της στο κενό.
  6. Όταν η επιφάνεια της έχει πλέον στεγνώσει ικανοποιητικά σκεπάστε την με ένα πιάτο που να ταιριάζει στο μέγεθος του τηγανιού και τουμπάρετε επάνω σε αυτό. Σπρώξτε τη ξανά μέσα μετην άψητη πλευρά να έρθει σε επαφή με το τηγάνι. Ψήστε για ακόμη 1 λεπτό και σερβίρετε.

Αναδημοσίευση από: | maggicooking.gr

Επίσης δείτε

Η ιστορία της λαγάνας και τα νόστιμα μυστικά της

Μπορεί κάποιοι να μη βάλουν θαλασσινά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά μία-δύο λαγάνες δε …

Αρωματική και μοναδική σε γεύση πορτοκαλόπιτα

Υλικά: Φύλλο κρούστας : 1 πακέτο 500gr Ηλιέλαιο 1 ποτήρι Ζάχαρη  1 ποτήρι Πορτοκάλι Ξύσμα …

Κεφτεδάκια με πατάτες

Συστατικά 350 γρ. άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος 200 γρ. κιμάς χοιρινός ή χοιρινό λουκάνικο όχι πολύ …

Lasagna πατάτας στο φούρνο

Συστατικά 4 πατάτες 1/5 kg κιμάς 1 ντοματοχυμός 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη …