A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Κόσμος / Προεδρικό διάταγμα για το τείχος στο Μεξικό υπέγραψε ο Trump

Προεδρικό διάταγμα για το τείχος στο Μεξικό υπέγραψε ο Trump

Υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να χτιστεί τείχος στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει προεκλογικά. Παράλληλα ο νέος Πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για την λήψη αυστηρότερων μέτρων στις αμερικανικές πόλεις που προστατεύουν παράτυπους μετανάστες.

Μιλώντας στο ABC News, ο Trump τόνισε ότι η ανέγερση του τείχους θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, ενώ ο σχεδιασμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ανέφερε ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν αρχικά το κόστος του τείχους, αλλά αργότερα θα αποζημιωθούν από το Μεξικό 100%.

“Τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία από το Μεξικό “, δήλωσε ο Trump. “Θα πληρωθεί με κάποια μορφή, ίσως μια περίπλοκη μορφή. Αυτό που κάνω είναι καλό για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, θα είναι καλό για το Μεξικό. Θέλουμε να έχουμε σταθερότητα στο Μεξικό”, συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sean Spicer σε δηλώσεις του ανέφερε πως το Μεξικό θα πληρώσει για το χτίσιμο του τείχους “με τον ένα ή τον άλλο τρόπο”.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το χτίσιμο του τείχους ως ένα “μεγάλο φυσικό εμπόδιο” στα σύνορα με το Μεξικό. “Το χτίσιμο αυτού του εμποδίου είναι περισσότερο από μία προεκλογική υπόσχεση. Είναι το πρώτο λογικό βήμα για να εξασφαλίσουμε τα διάτρητα σύνορα μας. Θα περιορίσει τη διακίνηση των ναρκωτικών, το έγκλημα, την μετανάστευση στις ΗΠΑ” είπε χαρακτηριστικά ο Spicer.

Τα νέα μέτρα και οι επόμενες κινήσεις

Στα μέτρα που υπογράφηκαν προβλέπεται μεταξύ άλλων η πρόσληψη 5.000 επιπλέον στελεχών στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων τα καθήκοντα των οποίων ήταν να συλλαμβάνουν όσους επιχειρούσαν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα καθώς και ο τριπλασιασμός του αριθμού των στελεχών της Υπηρεσίας Τελωνείων και Μετανάστευσης που χρησιμοποιούνταν για την σύλληψη και την απέλαση μεταναστών που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ, τόνισαν πηγές στο Κογκρέσο, με γνώση του σχεδίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος θα υπογράψει επίσης διάταγμα για την ενίσχυση των μηχανισμών επιβολής των νομοθεσιών περί μετανάστευσης.

Ο Spicer τόνισε ότι τα χρήματα εφαρμογής των διαταγμάτων θα αντληθούν από τα ομοσπονδιακά κονδύλια που χρησιμοποιούνταν για την εφαρμογή μιας νομοθεσίας για την προστασία των μεταναστών (τις λεγόμενες πόλεις-καταφύγια [“sanctuary cities”]).

Σε πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο τοπικοί αξιωματούχοι, που συχνά προέρχονται από το Δημοκρατικό κόμμα, αρνούνται να συνεργαστούν με τις ομοσπονδιακές αρχές για την λήψη μέτρων ενάντια σε παράτυπους μετανάστες.
Όπως τόνισε ο Spicer ο Trump θα δώσει εντολή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναζητήσει τρόπους για την διακοπή χορήγησης συγκεκριμένων κονδυλίων προς αυτές τις πόλεις που αρνούνται να συμμορφωθούν.

Επίσης θα δοθεί τέλος στην πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων, σύμφωνα με την οποία τα άτομα που συλλαμβάνονται ως παράτυποι μετανάστες αφήνονται ελεύθεροι μέχρι την ακρόαση τους από δικαστή.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναμένεται να προβεί τις επόμενες μέρες σε βήματα για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης με την υπογραφή εκτελεστικών διαταγμάτων για τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων, αλλά και την απαγόρευση έκδοσης βίζας για πολίτες από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως η Συρία, το Σουδάν, η Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν, η Λιβύη και η Υεμένη.

Πηγή: Προεδρικό διάταγμα για το τείχος στο Μεξικό υπέγραψε ο Trump

Επίσης δείτε

Ήταν Έλληνας ο πρώτος Homo Sapiens;

Μέχρι σήμερα, πιστεύαμε ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους ξεκίνησε από την Αφρική. Γερμανική έρευνα …

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε Βρετανία και Γαλλία

Στη Γαλλία οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες την Τετάρτη στα δημόσια κτίρια , ως «φόρος …

Μάντσεστερ: Παγκόσμιος θρήνος και οργή για τη σφαγή παιδιών από ισλαμιστές

Ο 23χρονος Σαλμάν Αμπεντί ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στο Manchester Arena, …

Ινδία: Έκοψε το πέος του επίδοξου βιαστή της

Μια 23χρονη Ινδή έκοψε το πέος άνδρα, ο οποίος επιχείρησε να τη βιάσει μέσα στο …